1496
  • Alo Bilgi

Şirketimi Vergi Dairesine Nasıl Kaydettiririm?

Bu yazımızda şirketimi vergi dairesine nasıl kaydettiririm, şirket vergi dairesi kaydı, vergi dairesi şirket kuruluş evrakları, şirketi vergi dairesine nasıl kaydettiririm gibi konular ele alınacaktır. Uzun zamandır üzerine düşündüğünüz iş fikri için ilk adımları attınız. Bu doğrultuda şirketinizi kurdunuz ve ticari sicil kaydınızı gerçekleştirdiniz. Ve şirketinizi vergi dairesine kaydettirmek istiyorsunuz. Peki şirketinizi vergi dairesine nasıl kaydettireceksiniz? Eğer siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Şirket vergi dairesine nasıl kaydettirilir?

Yeni şirket kuran birçok kişi şirketimi vergi dairesine nasıl kaydettiririm sorusunun cevabını merak etmektedir. Eğer siz de fikrinizi hayata geçirip, ticari sicil kaydınızı yaptıysanız şirketinizi vergi dairesine kaydettirebilmeniz için sadece birkaç adımınız kaldı. Vergi dairesine şirket kaydı yaparken dikkat edilmesi gereken iki konu bulunuyor. Bunlardan birincisi mali müşavirinizin kayıt için teslim edeceği evraklar, ikincisi ise tarafınızdan imzalanacak evraklar.

 

Vergi dairesi kaydı için tarafınızdan imzalanması geren evraklar

Vergi dairesine kayıt için gerekli evrakların birincisi tarafınızdan imzalanacak evraklardır. Bu evraklar kayıt sürecinde şirket yöneticileri tarafından imzalanmalıdır. Bu belgeler; mali müşavirlik sözleşmesi, e-Tebligat formu, internet vergi dairesi şifre talebi, işe başlama/bırakma formu’dur.

 

Mali Müşavir’in vergi dairesine teslim edeceği evraklar nelerdir?

Yukarıdaki aşamadan sonra mali müşavirin vergi dairesine teslim etmesi gereken evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar; SMMM sözleşmesi, kira kontratı, e-Tebligat formu, internet vergi dairesi şifre talebi, işe başlama/bırakma formu, yöneticilerin noter onaylı nüfus cüzdanı kopyaları, sicil tasdiknamesinin aslı, imza sirkülerinin noter onaylı kopyası, ana sözleşmenin noter onaylı kopyası’dır.

 

Şirketi vergi dairesine kaydettirme 2019

 Şirket yöneticileriniz belgeleri imzalar, mali müşaviriniz evrakları vergi dairesine temsil eder ve kayıt tamamlanır. Bu noktadan sonra vergi dairesi şirketin açılışını yapmış olur. Bu aşamadan sonra 1 hafta içerisinde vergi yoklaması yapılır. Bu yoklamanın habersiz olarak yapıldığı unutulmamalıdır. Şirkette mutlaka yöneticinin olması beklenmektedir. Bu doğrultuda yönetici bu bir haftalık süreçte şirkette olmaya özen göstermelidir.

 

Bugün vergi dairesi şirket kuruluş evrakları, mali müşavir şirket kuruluş evrakları, şirket vergi dairesi kaydı, şirketimi vergi dairesine nasıl kaydettiririm gibi konulara değindik. Eğer bu konu hakkında aklınıza takılan bir soru var ise yorum bırakmayı unutmayın. Ayrıca aklınıza takılan sorular için bize yazabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 











Sponsorlu Bağlantı


Diğer Yazılar