589
  • Alo Bilgi

Sanal Pos Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu yazımızda sanal pos nedir, sanal pos ücretleri, sanal pos komisyon oranları, sanal pos nasıl alınır, sanal pos veren firmalar, sanal pos ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri ele alacağız.

Online olarak iş yapacak girişimcilerin en fazla merak ettiği sorular arasında sanal pos nedir, sanal pos nasıl kullanılır gibi sorular bulunmaktadır. Sanal POS’un amacı satın alma işleminin fiziki mağazalardaki gibi gerçekleştirmektir. İşte sanal POS ile ilgili tüm merak edilenler.

 

Sanal POS nedir?

Sanal POS nereden alınır ve sanal POS nasıl alınır gibi soruları cevaplamadan önce sanal POS nedir sorusunu cevaplamakta fayda vardır. POS veya VPOS’un açılımı ”virtual point of sale”dir. Bu açılım ”ödeme noktası” anlamını taşımaktadır. Fiziki mağazalarda alışveriş yaparken banka kartı ve kredi kartı kullanımı pos cihazı ile gerçekleşir. Sanal POS ise bu cihazların internete uyarlanmış halidir. Eğer bu satın alma işlemi esnasında bir teslimat söz konusu ise teslimat bilgisi sorulabilir. Teslimat bilgilerinden sonra kart bilgileri istenir. Kart bilgileri bankaya iletilir ve işlem onaylanır. Sanal POS’un amacı kart bilgilerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde bankaya iletilmesidir.

 

Sanal POS nasıl alınır?

Sanal POS nasıl alınır sorusu sıkça sorulan sorular arasındadır. Sanal POS alabilmek için sanal POS veren bankalara veya BDDK‘ya başvuru yapılmalıdır. Başvurunun gerçekleşmesi için e-ticaret sitesi içinde ürünlerin, mesafeli satış sözleşmelerinin, satış sözleşmesinin, üyelik sözleşmesinin, iade ve iptal prosedürünün bulunması gerekmektedir. Bunun dışında imza sirküsü, ortaklık sözleşmesi, vergi levhası, nüfus cüzdanı örneği gibi belgeler de istenmektedir. Tüm bu süreçten sonra başvurunuz onaylanır ve sanal POS modülü sisteme entegre edilir. Sanal POS’unuzun olması online olarak ödeme alabileceğiniz anlamını taşır.

 

Hangi bankalar sanal POS veriyor?

İşte sanal POS veren bazı bankalar; ING Bank, Ziraat Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, İş Bankası, DenizBank, Halkbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank, Akbank

 

Sanal POS hizmeti sağlayan kuruluşlar hangileridir?

Yukarıda saydığımız bankalara tek tek başvuru yapmak ve bunları kontrol etmek zor olabilir. Bunun yerine tüm bankaların alternatif ödeme sistemlerinin bir arada bulunduğu ödeme sistemleri tercih edilebilir. Bu sanal POS’lar tüm alternatif ödeme sistemlerini bir araya toplar. Bu firmalardan bazıları ise şu şekildedir; TürkPOS, PayNet, iPara, PayU, HepsiPay, Iyzico

 

Bu yazımızda sanal pos nedir, sanal pos ücretleri, sanal pos komisyon oranları, sanal pos nasıl alınır, sanal pos veren firmalar, sanal pos ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gibi konuları ele aldık. Aklınıza takılan sorular için yorum bırakmayı ve bize yazmayı unutmayın!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 











Sponsorlu Bağlantı


Diğer Yazılar