191
  • Alo Bilgi

Hükümetten Açıklama: Bu Borçlar Faizsiz Ertelenecek

TBMM ‘ye sunulan kanun teklifinde 6 borcun faizsiz şekilde ertelenmesi öngörülüyor. Kanun teklifine eklenen maddeler, ertelenecek borçlar ve diğer detaylar haberimizde.

 

 

6 borca erteleme geliyor

Önceki gün AK Parti tarafından TBMM ‘ye bir kanun teklifi sunuldu. Sunulan kanun teklifinde borçlarının ertelenmei ön görüldü. 6 farklı başlık altında borçların faizsiz şekilde ertelenmesi öngörülüyor.

 

 

MEHMET MUŞ ‘TAN AÇIKLAMA

Önceki gün kanun teklifini TBMM Başkanlığı ‘na sunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmamasını teklif ediyoruz. Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz. Yeni teklifimiz 15 maddeden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

AYDA 1177 TL ÖDEME

Söz konusu kanun teklifi ile ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara , işini kaybedenlere ve işsizlik maaşı alamayanlara günlük 39.28 TL ödeme yapılacağına yer verildi.

 

 

6 BORÇ ERTELENİYOR

Kanun teklifi ile 6 borç ertelenecek. Faizsiz şekilde ertelenecek borçlar şu şekilde:

Kredi Yurtlar Kurumu kredi borçları,

Belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ödemeleri,

Sosyal sigorta prim ödemeleri 3 ay süreyle ertelenecek.

Tarım satış kooperatifleri birliklerinin, kredi borçları faizsiz olarak 2021 yılına ertelenecek.

Faaliyetleri durdurulan işletmelerde ilan, reklam ve çevre temizlik vergisi alınmayacak.

Toplu iş sözleşmesinin yapılması, grev ve lokavt süreçlerinin üç ay süreyle durdurulması sağlanacak.

 

 

KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDA

Söz konusu kanun teklifi önceki gün komisyona geldi. Plan Bütçe komisyonuna gelen teklif, önümüzdeki günlerde görüşülecek. Yapılacak görüşme sonrası kanun teklifi TBMM Genel Kurulu ‘na gönderilecek ve daha sonra yürürlüğe girecek.

 

 

Kanun Teklifinin Metni











Sponsorlu Bağlantı


Diğer Yazılar